Subsidies

Voor bedrijven en organisaties zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. Rijschool Hendriks is door meerdere instanties erkend als opleidingsverstrekker waardoor een rijopleiding heel wat goedkoper kan worden.

KMO-portefeuille

Rijschool Hendriks is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut. Heb je medewerkers die hun rijbewijs willen behalen? Vraag dan zeker online subsidies aan via www.kmoportefeuille.be

Vanaf 1 april 2016 wordt de KMO-portefeuille, de subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid ter ondersteuning van KMO's, vereenvoudigd. Wat verandert er concreet qua subsidie voor opleidingen? 

  • Het plafondbedrag wordt hoger: in plaats van 2.500 euro wordt dat 10.000 euro voor kleine ondernemingen en 15.000 euro voor middelgrote ondernemingen.
  • Het percentage voor de steun wordt lager: in plaats van 50% wordt dat 40% voor kleine ondernemingen en 30% voor middelgrote ondernemingen.
  • Of u een kleine of middelgrote onderneming bent, hangt af van het aantal werknemers, omzet en/of balanstotaal.

Vormelek

Voor werknemers uit de de elektrotechnische sector die hun rijbewijs BE, C of CE willen behalen, betaalt Vormelek een groot deel van de opleiding.

Fonds voor vakopleidingen in de bouwnijverheid

Ondernemingen die actief zijn in de bouwsector (woning- en industriebouw, burgerlijke bouwkunde en wegenwerken) genieten bijzondere voorwaarden als ze hun medewerkers een rijopleiding voor vrachtwagen en BE laten volgen. Daarnaast betaalt het Fonds ook het loon van de werknemer.

IPV: opleidingsadviseur voor de voedingsindustrie

Bedrijven uit voedingsnijverheid PC 118 (arbeiders) en PC 220 (bedienden) genieten subsidies als ze hun medewerkers een rijopleiding categorie BE, C of CE laten volgen. Daarnaast wordt er ook voorzien in een financiële tussenkomst voor nascholing vakbekwaamheid. Interesse? Contacteer je IPV-adviseur.