Subsidies

Voor bedrijven en organisaties zijn er verschillende subsidiemogelijkheden. Rijschool Hendriks is door meerdere instanties erkend als opleidingsverstrekker waardoor een rijopleiding heel wat goedkoper kan worden.

KMO-portefeuille

Rijschool Hendriks is een door de Vlaamse overheid erkend opleidingsinstituut. Heb je medewerkers die hun rijbewijs willen behalen? Vraag dan zeker online subsidies aan via www.kmoportefeuille.be

Vanaf 1 april 2016 wordt de KMO-portefeuille, de subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid ter ondersteuning van KMO's, vereenvoudigd. Wat verandert er concreet qua subsidie voor opleidingen? 

  • Het plafondbedrag wordt hoger: in plaats van 2.500 euro wordt dat 10.000 euro voor kleine ondernemingen en 15.000 euro voor middelgrote ondernemingen.
  • Het percentage voor de steun wordt lager: in plaats van 50% wordt dat 40% voor kleine ondernemingen en 30% voor middelgrote ondernemingen.
  • Of u een kleine of middelgrote onderneming bent, hangt af van het aantal werknemers, omzet en/of balanstotaal.

Betaald educatief verlof

Bepaalde opleidingen voor de rijbewijzen vrachtwagen en bus voor commercieel gebruik (vakbekwaamheid) komen in aanmerking voor betaald educatief verlof.

Vormelek

Voor werknemers uit de de elektrotechnische sector die hun rijbewijs BE, C of CE willen behalen, betaalt Vormelek een groot deel van de opleiding.

Fonds voor vakopleidingen in de bouwnijverheid

Ondernemingen die actief zijn in de bouwsector (woning- en industriebouw, burgerlijke bouwkunde en wegenwerken) genieten bijzondere voorwaarden als ze hun medewerkers een rijopleiding voor vrachtwagen en BE laten volgen. Daarnaast betaalt het Fonds ook het loon van de werknemer.

IPV: opleidingsadviseur voor de voedingsindustrie

Bedrijven uit voedingsnijverheid PC 118 (arbeiders) en PC 220 (bedienden) genieten subsidies als ze hun medewerkers een rijopleiding categorie BE, C of CE laten volgen. Daarnaast wordt er ook voorzien in een financiële tussenkomst voor nascholing vakbekwaamheid. Interesse? Contacteer je IPV-adviseur.