Privacy & cookie policy

Wie zijn wij

Rijschool Hendriks BVBA
Hasseltweg 29
3600 Genk
België
BE 0444.100.741
info@rijschoolhendriks.be

Privacy policy

We hechten veel belang aan uw privacy en willen daarom transparant zijn over de gegevens die we over u verzamelen en de manier waarop deze data verwerkt wordt.

Welke gegevens verzamelen we van u en waarom?

Wanneer u naar onze website surft, bewaren wij bepaalde gegevens van u als statistieken in Google Analytics. Die gegevens bestaan onder meer uit het browsertype, IP-adres, het besturingssysteem dat u gebruikt en de domeinnaam van de website van waar je op onze website terecht kwam. We gebruiken deze statistieken om het surfgedrag van onze bezoekers te analyseren en op basis daarvan onze website te optimaliseren. De statistieken zijn volledig anoniem.

Google Analytics beveiligt uw data en maken deel uit van het gecertificeerd EU-U.S. Privacy Shield Framework en respecteert dus uw privacy. Meer informatie hierover kan u vinden in de privacy policy van Google Analytics.

Als u op onze website het contactformulier invult houden we de gegevens die u invult bij. We slaan uw voornaam, achternaam, eventuele telefoonnummer, e-mailadres, boodschap, IP-adres en het tijdstip van verzenden veilig op. Dit is nodig om op de correcte manier contact met u te kunnen opnemen en de opleiding correct te laten verlopen en achteraf de nodige attesten op te stellen.

Om inzendingen van onze contactformulieren op spam te kunnen filteren, maken wij gebruik van Akismet (Automattic). Akismet controleert uw bericht, uw e-mailadres en uw IP-adres op spam en slaat deze gegevens tijdelijk op op beveiligde servers in de EU en de VS. Hier kan u hun privacy policy terugvinden.

Wanneer u zich inschrijft via onze website houden we de gegevens die u invult bij. We slaan uw voornaam, achternaam, adres, rijksregisternummer, telefoonummer en andere gegevens op. We gebruiken en bewaren deze gegevens voor het opstellen van de wettelijk verplichte documenten en attesten op basis van ons gerechtvaardigd belang om te ondernemen. Het bewaren van deze gegevens en het verwerken t.b.v het opstellen van attesten zijn verplichtingen vanuit de examencentra, de gemeentebesturen en de Federale overheidsdienst Mobiliteit.

Met wie delen wij uw data?

Zoals we hierboven vermeld hebben, maken wij gebruik van verwerkers die in opdracht van Rijschool Hendriks verantwoordelijk zijn voor de verwerking van persoonsgegevens en die zorgen voor de goede technische werking van de website (datatransmissie). Deze verwerkers garanderen uw privacy via een verwerkersovereenkomst die wij met hen hebben afgesloten.

Naast de verwerkers maakt enkel Rijschool Hendriks gebruik van uw gegevens. Wij delen uw data dus niet met derden.

Hoe beschermen wij uw data?

We hechten veel belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens en hebben daarom de nodige technische en organisatorische maatregelen getroffen. Zo maken wij gebruik van een beveiligde verbinding en slaan we uw data op in een beveiligde database. Op die manier proberen wij de nodige maatregelen te nemen om diefstal, verlies of ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?

We bewaren uw persoonsgegevens tot 10 jaar nadat u een opleiding volgde aan onze Rijschool en tot 3 jaar na het verzenden van een contactformulier. Deze termijnen zijn wettelijk vastgelegd door de overheid en de Federale overheidsdienst Mobiliteit.

Welke rechten heeft u?

Als gebruiker heeft u ook een aantal rechten die betrekking hebben op uw persoonsgegevens. Als u een van die rechten wil inroepen kan u zich rechtstreeks tot Rijschool Hendirks richten door een e-mail te sturen naar info@rijschoolhendriks.be. Wij doen ons best om alle aanvragen binnen 30 werkdagen te verwerken.

Recht op inzage en rechtzetting

U beschikt over het recht om alle persoonlijke gegevens die we van u verzamelen in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige gegevens kan u laten wijzigen of verwijderen.

Recht om te worden vergeten

Een bezoeker heeft altijd het recht om zijn gegevens te laten verwijderen uit onze databases.

Recht om klacht in te dienen

Indien u van mening bent dat wij uw gegevens onrechtmatig verwerkt hebben, heeft u het recht een klacht in te dienen bij de Privacycommissie.

Recht om toestemming in te trekken

Elke kandidaat, gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van die gegevens.

Recht op beperking van de verwerking

U beschikt over het recht om de verwerking van uw persoonsgegevens (tijdelijk) stop te zetten.

Wijzigbaarheid

Rijschool Hendriks heeft het recht om deze privacyverklaring aan te passen indien nodig. Daarom is het belangrijk om regelmatig deze pagina te bekijken. De privacy policy werd het laatst gewijzigd op 16 december 2018.

Cookie policy

Wat zijn cookies en waarom maken we hier gebruik van?

Onze website maakt gebruik van cookies. Dat zijn kleine tekstbestanden die je computer opslaat wanneer je onze website gebruikt. Ze brengen onder andere informatie over je browsertype, besturingssysteem, geografische locatie, het websitebezoek en je persoonlijke voorkeuren in kaart.

Waarom gebruiken wij cookies?

Door cookies te gebruiken kunnen wij je de beste gebruikservaring bieden. Dankzij cookies kunnen we:

  • Onze website voortdurend optimaliseren;
  • Je voorkeuren onthouden, zodat je niet steeds opnieuw dezelfde informatie moet invoeren of downloaden wanneer je onze website gebruikt;
  • De veiligheid en snelheid van onze website verbeteren;
  • Onze marketing efficiënter maken, zodat we je een betere service kunnen bieden.
  • Waarvoor gebruiken wij cookies niet?
  • De informatie die we verzamelen gebruiken we enkel binnen onze organisatie. We geven je gegevens dus niet door aan derden. Bovendien wordt alles anoniem verwerkt.

Welke soorten cookies zijn er en waarvoor dienen ze?

We kunnen de cookies die wij gebruiken in vier categorieën opdelen:

1. Essentiële cookies
Essentiële cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn om een website te laten functioneren. Ze zorgen ervoor dat basisfuncties zoals paginanavigatie, beveiliging en laadtijd kunnen werken.

2. Functionele cookies
Functionele cookies zijn cookies die informatie over je keuzes en voorkeuren op een website bijhouden. Zo onthouden ze bijvoorbeeld je taalkeuze, inloggegevens of de regio waarin je woont.

3. Analytische cookies
Analytische cookies verzamelen informatie over het gedrag van websitebezoekers en de prestaties van de website. Aan de hand van de resultaten kan de website verbeterd worden en krijgen bezoekers een betere gebruikservaring.

Welke cookies worden er geplaatst via onze site?

Rijschool Hendirks maakt vooral gebruik van first party cookies of directe cookies die dienen om je gebruikservaring op www.rijschoolhendriks.be te verbeteren. Dat wil zeggen dat ze enkel informatie op onze website zelf verzamelen. Ze regelen het technische gedeelte van de website en onthouden bepaalde zaken van de bezoeker, zoals de taalkeuze, de bezochte pagina en de tijd die de bezoeker op de website spendeert.

PHPSESSID​ (sessie cookie)
Type: essentiële cookie
Levensduur: sessie
Doel: deze cookie laat communicatie toe tussen webserver en browser en slaat tijdelijk informatie van je sessie op. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een formulier niet helemaal opnieuw moet invullen wanneer je de pagina herlaadt of een fout maakt.

Daarnaast zijn er ook derde partijen met een andere domeinnaam die via onze website cookies plaatsen. Een boorbeeld hiervan is Google. Ze houden het surfgedrag van gebruikers bij en maken op basis van die gegevens een gebruikersprofiel aan.

Partijen die mogelijks cookies plaatsen:
Google Analytics: https://www.google.be/intl/nl/policies/technologies/cookies/

Hoe kan je cookies uitschakelen?

Je kan de cookies ook uitschakelen, verwijderen of de instellingen voor cookies aanpassen, al zal onze website in dat geval niet optimaal meer kunnen werken. Wil je de instellingen voor cookies toch aanpassen? Dan kan je hier de instructies voor verschillende browsers terugvinden:

Wijzigbaarheid

Rijschool Hendriks heeft het recht om deze cookieverklaring te wijzigen. Dit cookiebeleid werd het laatst gewijzigd op 16 december 2018.